КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 30 жовтня 2008 р. N 957

Київ

Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва

Відповідно до частини десятої статті 18 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва згідно з додатком.

2. Міністерству економіки, Державній податковій адміністрації, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям установити в межах своїх повноважень контроль за дотриманням:

державної дисципліни цін суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, які здійснюють оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями за наявності у них ліцензій;

Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 р. N 854 (ЗП України, 1996 р., N 15, ст. 418).

3. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня опублікування.

Прем'єр-міністр України 

Ю. ТИМОШЕНКО 


Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957 


РОЗМІР
мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва

Опис товару 

Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень 

оптово-відпускна 

роздрібна 

Горілка та лікеро-горілчані вироби 

58,33 

70 

Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду: 

  

  

коньяк три зірочки 

104,17 

125 

коньяк чотири зірочки 

116,67 

140 

коньяк п'ять зірочок 

133,33 

160 

інші спиртові дистиляти та спиртні напої 

104,17 

125 


____________
* Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, коньяку три зірочки, коньяку чотири зірочки, коньяку п'ять зірочок та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду, різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об'ємом (у відсотках) та місткості тари (у літрах), розділений на 100 відсотків.

 

 

Вернуться на страницу - Алкоголь